Medikal Turizm Nedir?

Medikal turizm (veya sağlık turizmi), dünyada turizm uygulamasının nispeten yeni bir yöndür. Medikal turizmin genel olarak bir turizm dalı olduğu düşünülemez.

Medikal turizm (veya sağlık turizmi), dünyada turizm uygulamasının nispeten yeni bir yöndür. Medikal turizmin genel olarak bir turizm dalı olduğu düşünülemez. Bu, kapsamlı sağlık sorunları olan kişiler için ayrı bir hizmet alanıdır. Uygun sağlık hizmeti alamama, sağlık turizminin gelişmesini hızlandırmış ve hastaların yurtdışında teşhis ve tedavi alternatifleri aramasına olanak sağlamıştır.

Yabancı bir sağlık kuruluşunun hastası olma isteği, hastanın kendi ülkesindeki tıbbın kötü durumu, yerel doktorların becerilerine güven eksikliği, başarısız önceki teşhis testleri ve tedavisi, başarısız olma isteği gibi çeşitli nedenlerle bağlantılı olabilir. Resmi verilere göre sağlık sorunları nedeniyle yurt dışına gidenlerin sayısı her yıl yüzde 20 artıyor. Belirtmek gerekir ki, bu istatistik veriler, bir hastanın kendi ülkesindeki tıbbi hizmet düzeyi ne olursa olsun, genel olarak dünya medikal turizmini kapsamaktadır.

×
Ön Randevu Al
Ön Randevu Al